Bebeklere hurma, yeni doğan bebeğin ağzına kadın sütünden öncesinde öncelikle yumuşatılmış hurma sürülmesi, bebeği enfeksiyonlara karşın savunuyor. Uzmanlara göre bebeğin enerji gereksinimini da karşılayan tahnik, diyabetli annelerin bebeklerinde oluşabilecek beyin hasarını da engelliyor.

Hurma, içerisinde bulanan B1 ve B2 vitaminleriyle karaciğerin güçlenmesine destekçi ve boğaz ağrısı, öksürük benzeri sıkıntılara birebir. Demir ihtiva ettiğinden kansızlığa iyi geliyor. Bol miktarda fosfor ve kalsiyum içerir hurma, bebeklerinizin kemik hastalıklarına karşın dirençli olma olanağı sağlar. Bebeğinize gün içerisinde 2 adet hurma vererek sıhhatli beslenmesini destekleyip hem de hastalıklardan savunmasına destekçi olabilirsiniz. 8 ay civarındaki bebeğinizi hurmayla tanıştırabilirsiniz. Arıtılmış şeker mahalline bebek ve çocuklarınızın yiyeceklerini tatlandırmak amaçlı kullanabileceğiniz çok fazla yararlı bir natürel tatlandırıcı misyonu gören hurma meyvesi aynı zamanda lif oranıyla kabızlık çeken küçükler amaçlı de süper bir besin. 

 

Bebeklere Ne Vakit Hurma Verilir?

Bebekler, sekiz-dokuz aylıkken hurma verilebilir. Fakat hurma içerisinde çok fazla fazla miktarda şeker taşıdığından ötürü hurma ile yaptığımız mamaları çok fazla fazla miktarda yedirmemek gerekiyor. Hurma, içerisinde fazla miktarda lif taşıdığından kabız durumda olan bebeklere verilerek onları dinlendirebilir ve bağırsak ağrılarını hafifletebiliriz. Belirttiğimiz benzeri hurma bebeklerin hem güçlü kemiklere sahip olmasını, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini, karaciğer gelişmesini olanağı sağlar ve hastalıklardan savunmasına destekçi olabilir. Hurma, demir minerali içerdiğinden ötürü bebeklerde kansızlığa iyi gelir.